Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering voor je kind

Bij een zwangerschap moet veel worden geregeld. Een uitvaartverzekering is dan niet het eerste wat in je opkomt. Toch kan het prettig zijn als ook de verzekeringszaken goed zijn geregeld voor je (ongeboren) zoon of dochter.

Vanaf 24 weken meeverzekerd

Goed om te weten:

Na 20 a 24 weken zwangerschap is je ongeboren kind gratis en automatisch meeverzekerd voor de kosten van een uitvaart. Voorwaarde is wel dat je zelf al een uitvaartverzekering hebt. Ook via je partner is het kind gratis meeverzekerd.

Na de bevalling aanmelden

Na de geboorte is het raadzaam om binnen een maand contact op te nemen met de uitvaartverzekeraar. Je kunt het kind dan gratis aanmelden via je eigen polis of die van je partner. Het kind is dan gratis meeverzekerd. Tot welke leeftijd deze dekking geldt en wat de maximale uitkering is, hangt af van je verzekeraar en de polisvoorwaarden.

Op Uitvaartverzekering.nl staat een kennisdossier waarin wordt uitgelegd hoe je het kind kunt aanmelden op de polis. Bovendien is in kaart gebracht wat de dekkingsvoorwaarden voor baby’s zijn per verzekeringsmaatschappij. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Nog geen verzekering?

Heb je nog geen uitvaartverzekering, maar vind je het wel prettig om dit te regelen voor jezelf én je pasgeboren zoon of dochter? Dan kun je overwegen om er een af te sluiten. Het is dan wel slim om je even te verdiepen in de dekking die geldt voor je kinderen. Hier kan per verzekeraar verschil in zitten.