Kraambedcontroles

De visite wordt meestal afgelegd in de ochtenduren tussen 9.00 en 13.00 uur. Als wij het erg druk hebben bijv. met een bevalling dan kan het voorkomen dat wij pas in de middag langskomen.(na 15.00 uur)

Tijdens de visites verzorgen wij, in overleg met de kraamverzorgende de standaard controles. 
Dit houdt onder andere in dat wij kijken naar je temperatuur, het bloedverlies beoordelen, de hechtingen controleren, de voeding bespreken, de kleur van uw kindje beoordelen, enz.De visite duurt soms maar 10 minuten, maar kan ook uitlopen als zich problemen voordoen.

Wij streven er naar dat jij de verloskundige die jouw bevalling heeft begeleid ook terugziet in het kraambed. Dit geeft jou en je partner de kans om vragen te stellen over de bevalling en geeft ons de mogelijkheid om eventueel duidelijkheid te geven. Nog belangrijker is het vaak om even een moment samen te hebben: Om de soms heftige, maar ook zeer bijzondere dag te kunnen herbeleven.

Tijdens ons afsluitbezoek praten we met je over verschillende zaken zoals anticonceptie en de nacontrole. Voor een uitgebreide folder over anticonceptie klik hier.

Hielprik

In het kraambed komt de wijkverpleegkundige langs voor de hielprik en de gehoortest. Dit vindt plaats tussen de 4e en 7e dag. Zij zal je meer informatie geven over de hielprik en de verdere controles van de baby via het consultatiebureau. Aangezien dit geregeld wordt via de gemeente is het belangrijk dat je partner binnen 3 werkdagen aangifte doet van de geboorte.

Klik hier voor meer informatie over de hielprik.