Borstvoeding

Een veelbesproken onderwerp is: “Wat voor voeding geef jij je baby?”. Ook wij zullen deze vraag aan je stellen. Borstvoeding wordt wereldwijd als de eerste keus aanbevolen. Als praktijk staan wij hier achter. Als dit niet kan, is kunstvoeding een goed alternatief. Er is een duidelijk folder te vinden op www.deverloskundige.nl\folders
We zijn als praktijk trots op ons WHO / Unicef certificaat voor borstvoeding. Augustus 2009 verkregen wij dit certificaat omdat wij ernaar streven om de tien vuistregels in de praktijk te brengen.
Zie hiervoor de brochure over borstvoeding die we in de 24e week uitdelen aan alle zwangeren die het voornemen hebben om borstvoeding te geven. Hier kun je die bekijken.
Wij zullen je in de loop van de zwangerschap informeren over borstvoeding. Kom gerust met vragen, juist als je er negatieve ervaringen mee hebt!
Wil je je goed voorbereiden op het geven van borstvoeding, dan is het leuk en nuttig om een borstvoedingscursus te volgen. Je kunt terecht bij de andere lactatiekundigen in de buurt, of bij Icare.

Binnenkort houd Diana lutjes ook een BV spreekuur eens in de 5 weken aan de praktijk in IJsselmuiden.

Willeke Ritsema

http://www.praktijksamengroeien.nl

Diana Lutjes (IJsselmuiden)
www.borstvoedingenkolf.nl

Karin Kodden (Zwolle)
www.bvcz.nl